A parking elevator non-standard transforms the airport of Basel-Mulhouse-Freiburg




IMAGES. A huge parking silo 2,700-seat has recently been delivered on the French side, Saint-Louis (Haut-Rhin), at the airport “EuroAirport” of Basel-Mulhouse-Freiburg. On the facade, the agency DeA Architects wanted “a metallic sheet alu-zinc perforated” which combines an aesthetic effect and compliance with the requirements of air circulation. Discovery.
This is a car park not like the others who’re close to the airport “EuroAirport” of Basel-Mulhouse-Freiburg (Haut-Rhin). Due to its technical nature, first of all. The holders of the group be delivered in April 2017, a parking silo (structure-stage), 70,000 m2 spread over six levels. This is what makes a building a non-standard 220 meters long, comparable to the measurements of the Aircraft carrier Charles-de-Gaulle.

 

A project designed in several phases

 

“This car has for main particularity to include 2.700 seats inside of a structure largely broken down, we emphasizes on June 16, 2017, Ludovic Renaudin, head of studies and planning at the “EuroAirport”, the airport Basel-Mulhouse-Freiburg (Haut-Rhin), developer of the project. It is a project designed in several phases, which required the reconfiguration of a parking already existing with 1,500 seats.” The goal of the competition design-build was to build 2.700 parking spaces additional to reach at least 3,500 seats and this in a very short time, namely 18 months.

 

Another requirement of the master of the work has focused on the fluidity of the program and the quality of comfort of the passenger. “It is vital for the airport that the passenger is welcomed in the most efficient way for it to go directly to the terminal”, adds Ludovic Renaudin, head of studies and planning at the “EuroAirport”.

 

*The holders of the grouping in the parking lot “EuroAirport” of Basel-Mulhouse-Freiburg : Gagnepark, (agent) ; DeA Architects ; Eiffage Construction Alsace (civil engineering and external works) Clemessy (electrical) ; Egis (bureau of studies, VRD, and landscape).

 

Check out page 2, the rest of the article.
read also

  • An alsatian house takes the form of a traditional barn

 

 

Rest of the article >




Leave a Reply